Hæle Trådnet 36 Spids Fod Sorte Stilethæl Mund Lavvandede 38 Tå Fin Highxe Sort Pumpe Sko Kvinder Festkjole wqx6nOX Hæle Trådnet 36 Spids Fod Sorte Stilethæl Mund Lavvandede 38 Tå Fin Highxe Sort Pumpe Sko Kvinder Festkjole wqx6nOX Hæle Trådnet 36 Spids Fod Sorte Stilethæl Mund Lavvandede 38 Tå Fin Highxe Sort Pumpe Sko Kvinder Festkjole wqx6nOX
Ulækker Op Komfort 04734 Blonder Wolky Sko Kvægmyg YOqpnwx
Mund Fod Tå Fin Pumpe Sko Kvinder Spids Sorte Hæle Stilethæl Highxe 36 Sort 38 Festkjole Trådnet Lavvandede

At være lovgiver

Af: Birthe Rønn Hornbech (V), tidl. kirkeminister og medlem af Folketingets kirkeudvalg

Den: 10.11.2011 kl. 10:44

Folkekirkeordningen kræver bestandig, at den udøvende og den lovgivende magt forstår, hvilken tynd line vi balancerer på. Det kræver en dyb forståelse for den kirkelige frihed og kendskab til, hvordan kirkelige regler bliver til.

Lige nu er forholdet mellem kirke og stat aktualiseret i spørgsmålet om kirkelig indgåelse af registreret partnerskab eller kønsneutralt ægteskab. Det er min opfattelse, at det er Folketinget, der lovgiver om sagen, medens udarbejdelsen af ritualet som vanligt er noget, Folketinget skal blande sig helt udenom.

Til gengæld skal Folkekirken, hvor der vedtages regler, der udstyrer Folkekirkens medlemmer med et retskrav, drage omsorg for, at loven føres ud i livet, blandt andet ved at der udformes et ritual, som kirkeministeren bærer ind til Dronningen, der autoriserer ritualet, således, at de, der foretrækker de gamle ritualer, fortsat kan anvende dem.

Friheden og rummeligheden i Folkekirken varetages ved, at præster, der ikke ønsker at medvirke, kan sige nej. På den anden side vil en lov om registreret partnerskab ophæve det forbud, som præster, der gerne vil medvirke, i dag er underkastet. Så langt så godt.

Uanset, at jeg er en arg modstander af, at Folketinget blander sig i udformningen af Folkekirkens ritualer, er jeg på den anden side netop i sagen om registreret partnerskab i Folkekirken nødt til at kende forudsætningerne for det, jeg som lovgiver skal tage stilling til.

Og der er for mig en verden til forskel på et ritual om kirkelig indgåelse af registreret partnerskab og et ritual, der er såkaldt kønsneutralt, og som altså vil ophæve forskellen på homoseksuelle og heteroseksuelle og dermed også ophæve de homoseksuelles ret til at blive betragtet som et mindretal. Under alle omstændigheder er det slet ikke kirkeministeren, men justitsministeren, der skal udforme en lov om indgåelse af partnerskab i Folkekirken.

Jeg er ikke den eneste, der finder, at der er en verden til forskel på at anerkende, at den ret, som homoseksuelle i snart en menneskealder har haft til at indgå registreret partnerskab på rådhuset, nu udvides til også at omfatte muligheden for at indgå registreret partnerskab i Folkekirken, og så at indføre en kønsneutral ordning, der ophæver alle forskelle og fratager homoseksuelle retten til at blive betragtet som et mindretal.

Derfor er spørgsmålet ikke, om Folketinget skal blande sig i udformningen af det fornødne ritual, for det bør være en selvfølge, at Folketinget agerer efter traditionen og blander sig helt udenom.

Men netop for at opretholde balancen mellem stat og kirke er det helt nødvendigt, at Folketingets medlemmer i lovforslaget får klar vejledning. Det må stå lysende klart, om regeringen fremlægger en lov om ret til at indgå registreret partnerskab i kirken, eller om regeringen ønsker noget nyt, nemlig en lov, der neutraliserer naturens orden.
Trådnet Fod Highxe Spids Sko Tå Sorte Fin Stilethæl Hæle 36 Pumpe Festkjole 38 Sort Kvinder Mund Lavvandede

Man bør gøre sig klart, at en lov om den såkaldte kønsneutralitet ikke blot er et unaturligt forsøg på at skjule den kendsgerning, at vi er skabt som mand og kvinde.

En sådan lov vil i virkeligheden udtrykke en foragt for de homoseksuelle og vil udtrykke, at vi har en regering, der ikke vil være ved, at både tobenede og firbenede, fjedrede og gællede skabninger nu en gang består af to køn.

Kommenter denne debat
Svar på dette indlæg: At være lovgiver Felter med * skal udfyldes
30150 Blonder Moc Sko Læder 06200 Taupe Op Roll Wolky Komfort OaRqgg
Sko Kvinder Fin 36 Fod Stilethæl Sort 38 Pumpe Spids Trådnet Tå Hæle Festkjole Highxe Mund Lavvandede Sorte
Festkjole Spids Stilethæl Hæle 36 Kvinder Fod Sko Highxe Pumpe Sort Tå Trådnet Fin Lavvandede 38 Mund Sorte

Skriv hvad du søger

Crazytrain Kvinders Forskellige W Plteme Farver negbas Adidas Elite Sneakers Rostac UwOqRx5n7W
Sort Hæle Lavvandede Fin Tå Mund 36 38 Festkjole Kvinder Pumpe Sorte Spids Fod Highxe Trådnet Sko Stilethæl