kinesiske festivaler
36 Hæle 35 Høje Til Rød Kvinder Highxe Sorte
Mange kinesere orker ikke at lave papirlanterner og gå uden for med dem efter en lang arbejdsdag. (Photo: China News Service)

Zhou Hongyu, medlem af Kinas nationale folkekongress, foreslår, at kineserne skal have fri fra skole og arbejde, så de kan fejre den traditionelle lanternefest.

Zhou kom med samme forslag ved Folkekongressen årlige samling i foråret 2017, og han har tænkt sig at bringe det op igen, når Kinas lovgivere mødes til årets forsamling, som begynder på mandag den 5. marts. Det skriver The Paper (på kinesisk).
 
Sorte Kølige Kvinder sort grå wlf Nike Air Sirene Max Hvid Grå Sneakers For Print Wmns wX8P77z fejres på den 15. dag i årets første måned, ifølge den kinesiske månekalder, og højtiden markerer afslutningen på de kinesiske nytårsfejringer. I år falder højtiden i dag, den 2. marts.
 
”Hvis det bliver en officiel fridag, vil folk have energi til at nyde festivalens fornøjelser og smage på denne traditionelle kinesiske højtid. Afslapningen vi gøre dem bedre i stand til at overtage denne kulturelle arv,” mener Zhou.

I gamle dage var det skik, at kineserne lavede farverige lanterner af papir, som de tog med til muntre gadefester eller til templerne. Traditionelt bruges lanternefesten også til at løse gåder, skrevet på lanterne, og for ugifte til at mødes med hinanden i det offentlige rum i fuldmånens og lanternernes skær.

I nutidens Kina er der dog mange der er så trætte efter en lang arbejdsdag, at de ikke orker at lave lanterner eller deltage i arrangementer i templer.

Zhou, som er professor ved et universitet i Wuhan i den centralkinesiske provins, Hubei, mener, at det er vigtigt, at moderne kinesere oplever de traditionelle kinesiske højtider og forstår de værdier, som de er bygget på. Han er overbevist om, at det vil højne moralen i samfundet og bevare landets særlige kulturelle træk.

 

Translated by
Sara Steensig