Kvinders Intern Sko Roberto Dagdriver Hæl Carlo Del Sko Turteldue Tukun 61364 SqYFAIwF Kvinders Intern Sko Roberto Dagdriver Hæl Carlo Del Sko Turteldue Tukun 61364 SqYFAIwF Kvinders Intern Sko Roberto Dagdriver Hæl Carlo Del Sko Turteldue Tukun 61364 SqYFAIwF Kvinders Intern Sko Roberto Dagdriver Hæl Carlo Del Sko Turteldue Tukun 61364 SqYFAIwF
Til Tyk Afslappet Lavere Blød Sommersport Kvinder Søster Nye Mode Sko Qqwweerrtt Vilde Hvid Mesh fwxqUWB
Intern Del Turteldue Carlo 61364 Hæl Sko Kvinders Roberto Dagdriver Tukun Sko

At være lovgiver

Af: Birthe Rønn Hornbech (V), tidl. kirkeminister og medlem af Folketingets kirkeudvalg

Den: 10.11.2011 kl. 10:44

Folkekirkeordningen kræver bestandig, at den udøvende og den lovgivende magt forstår, hvilken tynd line vi balancerer på. Det kræver en dyb forståelse for den kirkelige frihed og kendskab til, hvordan kirkelige regler bliver til.

Lige nu er forholdet mellem kirke og stat aktualiseret i spørgsmålet om kirkelig indgåelse af registreret partnerskab eller kønsneutralt ægteskab. Det er min opfattelse, at det er Folketinget, der lovgiver om sagen, medens udarbejdelsen af ritualet som vanligt er noget, Folketinget skal blande sig helt udenom.

Til gengæld skal Folkekirken, hvor der vedtages regler, der udstyrer Folkekirkens medlemmer med et retskrav, drage omsorg for, at loven føres ud i livet, blandt andet ved at der udformes et ritual, som kirkeministeren bærer ind til Dronningen, der autoriserer ritualet, således, at de, der foretrækker de gamle ritualer, fortsat kan anvende dem.

Friheden og rummeligheden i Folkekirken varetages ved, at præster, der ikke ønsker at medvirke, kan sige nej. På den anden side vil en lov om registreret partnerskab ophæve det forbud, som præster, der gerne vil medvirke, i dag er underkastet. Så langt så godt.

Uanset, at jeg er en arg modstander af, at Folketinget blander sig i udformningen af Folkekirkens ritualer, er jeg på den anden side netop i sagen om registreret partnerskab i Folkekirken nødt til at kende forudsætningerne for det, jeg som lovgiver skal tage stilling til.

Og der er for mig en verden til forskel på et ritual om kirkelig indgåelse af registreret partnerskab og et ritual, der er såkaldt kønsneutralt, og som altså vil ophæve forskellen på homoseksuelle og heteroseksuelle og dermed også ophæve de homoseksuelles ret til at blive betragtet som et mindretal. Under alle omstændigheder er det slet ikke kirkeministeren, men justitsministeren, der skal udforme en lov om indgåelse af partnerskab i Folkekirken.

Jeg er ikke den eneste, der finder, at der er en verden til forskel på at anerkende, at den ret, som homoseksuelle i snart en menneskealder har haft til at indgå registreret partnerskab på rådhuset, nu udvides til også at omfatte muligheden for at indgå registreret partnerskab i Folkekirken, og så at indføre en kønsneutral ordning, der ophæver alle forskelle og fratager homoseksuelle retten til at blive betragtet som et mindretal.

Derfor er spørgsmålet ikke, om Folketinget skal blande sig i udformningen af det fornødne ritual, for det bør være en selvfølge, at Folketinget agerer efter traditionen og blander sig helt udenom.

Men netop for at opretholde balancen mellem stat og kirke er det helt nødvendigt, at Folketingets medlemmer i lovforslaget får klar vejledning. Det må stå lysende klart, om regeringen fremlægger en lov om ret til at indgå registreret partnerskab i kirken, eller om regeringen ønsker noget nyt, nemlig en lov, der neutraliserer naturens orden.
Sko Turteldue 61364 Del Tukun Hæl Intern Dagdriver Carlo Roberto Kvinders Sko

Man bør gøre sig klart, at en lov om den såkaldte kønsneutralitet ikke blot er et unaturligt forsøg på at skjule den kendsgerning, at vi er skabt som mand og kvinde.

En sådan lov vil i virkeligheden udtrykke en foragt for de homoseksuelle og vil udtrykke, at vi har en regering, der ikke vil være ved, at både tobenede og firbenede, fjedrede og gællede skabninger nu en gang består af to køn.

Kommenter denne debat
Svar på dette indlæg: At være lovgiver Felter med * skal udfyldes
Platform Nye Sommer Mode Universelle Mørkegrønne Tykke Sandaler Qqwweerrtt Vintage Sport Kvindelige Sko ZwYInXq
Sko Kvinders Hæl Del 61364 Dagdriver Tukun Intern Turteldue Roberto Sko Carlo
Intern Sko Tukun Del Kvinders Roberto Sko 61364 Hæl Dagdriver Turteldue Carlo

Skriv hvad du søger

Metallisk Paperwhite Reebok Til C Sneakers Klub Fremragende Sølv 85 kridt Grå Netværk Kvinder Vintage zUnAPUxq
Del Roberto Turteldue Sko Carlo 61364 Dagdriver Intern Sko Tukun Kvinders Hæl