Kontor Spænde Negra1a Brun 5 Festkjole Uk1 Kvinder 5 Sommer Hæl Pu Karriere 039 Cn32 Nat Pumpe Grundlæggende Ue33 Sandaler Chunky Rubin Bryllup 1brownus3 qf8FxawO
Sko Sølv Til Kvinder 49 Saxoline qwEXR81Wx
Ue33 5 5 Spænde Karriere Kontor Sandaler Cn32 Uk1 Pu Chunky Negra1a 039 Hæl Rubin Brun Festkjole Nat Grundlæggende Pumpe Sommer Bryllup 1brownus3 Kvinder

At være lovgiver

Af: Birthe Rønn Hornbech (V), tidl. kirkeminister og medlem af Folketingets kirkeudvalg

Den: 10.11.2011 kl. 10:44

Folkekirkeordningen kræver bestandig, at den udøvende og den lovgivende magt forstår, hvilken tynd line vi balancerer på. Det kræver en dyb forståelse for den kirkelige frihed og kendskab til, hvordan kirkelige regler bliver til.

Lige nu er forholdet mellem kirke og stat aktualiseret i spørgsmålet om kirkelig indgåelse af registreret partnerskab eller kønsneutralt ægteskab. Det er min opfattelse, at det er Folketinget, der lovgiver om sagen, medens udarbejdelsen af ritualet som vanligt er noget, Folketinget skal blande sig helt udenom.

Til gengæld skal Folkekirken, hvor der vedtages regler, der udstyrer Folkekirkens medlemmer med et retskrav, drage omsorg for, at loven føres ud i livet, blandt andet ved at der udformes et ritual, som kirkeministeren bærer ind til Dronningen, der autoriserer ritualet, således, at de, der foretrækker de gamle ritualer, fortsat kan anvende dem.

Friheden og rummeligheden i Folkekirken varetages ved, at præster, der ikke ønsker at medvirke, kan sige nej. På den anden side vil en lov om registreret partnerskab ophæve det forbud, som præster, der gerne vil medvirke, i dag er underkastet. Så langt så godt.

Uanset, at jeg er en arg modstander af, at Folketinget blander sig i udformningen af Folkekirkens ritualer, er jeg på den anden side netop i sagen om registreret partnerskab i Folkekirken nødt til at kende forudsætningerne for det, jeg som lovgiver skal tage stilling til.

Og der er for mig en verden til forskel på et ritual om kirkelig indgåelse af registreret partnerskab og et ritual, der er såkaldt kønsneutralt, og som altså vil ophæve forskellen på homoseksuelle og heteroseksuelle og dermed også ophæve de homoseksuelles ret til at blive betragtet som et mindretal. Under alle omstændigheder er det slet ikke kirkeministeren, men justitsministeren, der skal udforme en lov om indgåelse af partnerskab i Folkekirken.

Jeg er ikke den eneste, der finder, at der er en verden til forskel på at anerkende, at den ret, som homoseksuelle i snart en menneskealder har haft til at indgå registreret partnerskab på rådhuset, nu udvides til også at omfatte muligheden for at indgå registreret partnerskab i Folkekirken, og så at indføre en kønsneutral ordning, der ophæver alle forskelle og fratager homoseksuelle retten til at blive betragtet som et mindretal.

Derfor er spørgsmålet ikke, om Folketinget skal blande sig i udformningen af det fornødne ritual, for det bør være en selvfølge, at Folketinget agerer efter traditionen og blander sig helt udenom.

Men netop for at opretholde balancen mellem stat og kirke er det helt nødvendigt, at Folketingets medlemmer i lovforslaget får klar vejledning. Det må stå lysende klart, om regeringen fremlægger en lov om ret til at indgå registreret partnerskab i kirken, eller om regeringen ønsker noget nyt, nemlig en lov, der neutraliserer naturens orden.
Chunky Kvinder 1brownus3 Uk1 Pu 5 Pumpe Bryllup 039 Festkjole Kontor Sommer Grundlæggende Karriere Hæl Ue33 Nat Cn32 5 Spænde Rubin Negra1a Brun Sandaler

Man bør gøre sig klart, at en lov om den såkaldte kønsneutralitet ikke blot er et unaturligt forsøg på at skjule den kendsgerning, at vi er skabt som mand og kvinde.

En sådan lov vil i virkeligheden udtrykke en foragt for de homoseksuelle og vil udtrykke, at vi har en regering, der ikke vil være ved, at både tobenede og firbenede, fjedrede og gællede skabninger nu en gang består af to køn.

Kommenter denne debat
Svar på dette indlæg: At være lovgiver Felter med * skal udfyldes
Mynte Scarpa Mynte Herrer Herrer Herrer Slippers Slippers Scarpa Herrer Scarpa Mynte Slippers Scarpa 77Af6Iq
5 Uk1 Ue33 Pumpe Bryllup Rubin 1brownus3 Negra1a Brun Hæl 039 Nat Festkjole Sommer Karriere Grundlæggende Pu Cn32 5 Kontor Sandaler Spænde Chunky Kvinder
Pumpe Negra1a Ue33 5 Hæl Chunky Sandaler Karriere Uk1 Pu Brun 039 5 Nat Bryllup Festkjole Grundlæggende Rubin Sommer Cn32 Spænde Kontor 1brownus3 Kvinder

Skriv hvad du søger

269 l 01 Hæle London 11335x Beige Til patentet Buffalo Kvinde Pu nøgen qEPtUx4w
Kvinder Chunky Sommer Pumpe 1brownus3 Kontor Negra1a 5 Festkjole Uk1 Sandaler Spænde Karriere 5 Bryllup Brun Grundlæggende 039 Nat Cn32 Pu Ue33 Rubin Hæl