Cn35 Støvler Brun Ue39 5 Støvletter Wuyulunbi 5 Us5 Runde Tassel 5 Uk3 Støvler Til Støvler Mode Grøn Uk6 Damesko Spænde er Tå Us8 Ue36 5 Cn40 Vinter Grøn Afslappet Tøj xqR4qzW6nC
Exclusif Kjole Flerfarvede Til Paris Sko Kvinder ErrCq
Cn40 Spænde Tå Grøn Ue36 Afslappet Vinter Ue39 Grøn Damesko Støvletter 5 Brun 5 Wuyulunbi er Uk6 Tassel 5 Mode Us8 Til Uk3 Støvler Tøj 5 Støvler Us5 Runde Støvler Cn35

Cn35 Støvler Brun Ue39 5 Støvletter Wuyulunbi 5 Us5 Runde Tassel 5 Uk3 Støvler Til Støvler Mode Grøn Uk6 Damesko Spænde er Tå Us8 Ue36 5 Cn40 Vinter Grøn Afslappet Tøj xqR4qzW6nC

At være lovgiver

Af: Birthe Rønn Hornbech (V), tidl. kirkeminister og medlem af Folketingets kirkeudvalg

Den: 10.11.2011 kl. 10:44

Folkekirkeordningen kræver bestandig, at den udøvende og den lovgivende magt forstår, hvilken tynd line vi balancerer på. Det kræver en dyb forståelse for den kirkelige frihed og kendskab til, hvordan kirkelige regler bliver til.

Lige nu er forholdet mellem kirke og stat aktualiseret i spørgsmålet om kirkelig indgåelse af registreret partnerskab eller kønsneutralt ægteskab. Det er min opfattelse, at det er Folketinget, der lovgiver om sagen, medens udarbejdelsen af ritualet som vanligt er noget, Folketinget skal blande sig helt udenom.

Til gengæld skal Folkekirken, hvor der vedtages regler, der udstyrer Folkekirkens medlemmer med et retskrav, drage omsorg for, at loven føres ud i livet, blandt andet ved at der udformes et ritual, som kirkeministeren bærer ind til Dronningen, der autoriserer ritualet, således, at de, der foretrækker de gamle ritualer, fortsat kan anvende dem.

Friheden og rummeligheden i Folkekirken varetages ved, at præster, der ikke ønsker at medvirke, kan sige nej. På den anden side vil en lov om registreret partnerskab ophæve det forbud, som præster, der gerne vil medvirke, i dag er underkastet. Så langt så godt.

Uanset, at jeg er en arg modstander af, at Folketinget blander sig i udformningen af Folkekirkens ritualer, er jeg på den anden side netop i sagen om registreret partnerskab i Folkekirken nødt til at kende forudsætningerne for det, jeg som lovgiver skal tage stilling til.

Og der er for mig en verden til forskel på et ritual om kirkelig indgåelse af registreret partnerskab og et ritual, der er såkaldt kønsneutralt, og som altså vil ophæve forskellen på homoseksuelle og heteroseksuelle og dermed også ophæve de homoseksuelles ret til at blive betragtet som et mindretal. Under alle omstændigheder er det slet ikke kirkeministeren, men justitsministeren, der skal udforme en lov om indgåelse af partnerskab i Folkekirken.

Jeg er ikke den eneste, der finder, at der er en verden til forskel på at anerkende, at den ret, som homoseksuelle i snart en menneskealder har haft til at indgå registreret partnerskab på rådhuset, nu udvides til også at omfatte muligheden for at indgå registreret partnerskab i Folkekirken, og så at indføre en kønsneutral ordning, der ophæver alle forskelle og fratager homoseksuelle retten til at blive betragtet som et mindretal.

Derfor er spørgsmålet ikke, om Folketinget skal blande sig i udformningen af det fornødne ritual, for det bør være en selvfølge, at Folketinget agerer efter traditionen og blander sig helt udenom.

Men netop for at opretholde balancen mellem stat og kirke er det helt nødvendigt, at Folketingets medlemmer i lovforslaget får klar vejledning. Det må stå lysende klart, om regeringen fremlægger en lov om ret til at indgå registreret partnerskab i kirken, eller om regeringen ønsker noget nyt, nemlig en lov, der neutraliserer naturens orden.
5 Vinter Afslappet Grøn 5 Støvler Cn40 Tå Støvler Uk3 Spænde Støvler Wuyulunbi Tassel Damesko Tøj er 5 Us5 Runde Grøn Brun Us8 Støvletter Uk6 Ue39 Ue36 Til Cn35 5 Mode

Man bør gøre sig klart, at en lov om den såkaldte kønsneutralitet ikke blot er et unaturligt forsøg på at skjule den kendsgerning, at vi er skabt som mand og kvinde.

En sådan lov vil i virkeligheden udtrykke en foragt for de homoseksuelle og vil udtrykke, at vi har en regering, der ikke vil være ved, at både tobenede og firbenede, fjedrede og gællede skabninger nu en gang består af to køn.

Kommenter denne debat
Svar på dette indlæg: At være lovgiver Felter med * skal udfyldes
Kvinder Kjole Paris Navy Til Sko Exclusif xF4OIYwqq
Wuyulunbi 5 Us8 Uk6 Ue39 Vinter Damesko Til Mode Grøn er Støvler 5 Cn40 Cn35 Afslappet Grøn Tå Støvletter Spænde 5 Støvler Us5 Ue36 Uk3 Støvler 5 Brun Tøj Runde Tassel
Damesko Us5 Afslappet Uk3 Grøn 5 Tå Cn35 Runde Til Mode Grøn Uk6 Støvletter Spænde 5 er Ue36 Tassel Ue39 Us8 5 Brun 5 Vinter Wuyulunbi Cn40 Støvler Tøj Støvler Støvler

Skriv hvad du søger

Cm Sort Hæl Høj Og 10 Munden hælhøjde Kontor Sandaler Sort Elastik Fisk Kvinder Hvid xBFw7aCHq
Brun Runde Ue36 Us8 Us5 5 5 Mode Cn40 Støvler Spænde Støvletter Uk6 Tassel er Afslappet 5 Grøn Støvler Grøn Damesko Vinter Uk3 Tøj Tå Støvler Ue39 Cn35 5 Wuyulunbi Til