tå Lukket Kunst For Kvinder St sort 1071 Sorte Hæle Høje tropez Memphis 10gfpq tå Lukket Kunst For Kvinder St sort 1071 Sorte Hæle Høje tropez Memphis 10gfpq tå Lukket Kunst For Kvinder St sort 1071 Sorte Hæle Høje tropez Memphis 10gfpq tå Lukket Kunst For Kvinder St sort 1071 Sorte Hæle Høje tropez Memphis 10gfpq tå Lukket Kunst For Kvinder St sort 1071 Sorte Hæle Høje tropez Memphis 10gfpq tå Lukket Kunst For Kvinder St sort 1071 Sorte Hæle Høje tropez Memphis 10gfpq
Navy krikand Muck Boot Gummistøvler Midten Ii Blå Arktiske Kvinde Sport q8rTzqF
Lukket Hæle tå sort Sorte St Høje Kvinder Kunst tropez 1071 For Memphis

At være lovgiver

Af: Birthe Rønn Hornbech (V), tidl. kirkeminister og medlem af Folketingets kirkeudvalg

Den: 10.11.2011 kl. 10:44

Folkekirkeordningen kræver bestandig, at den udøvende og den lovgivende magt forstår, hvilken tynd line vi balancerer på. Det kræver en dyb forståelse for den kirkelige frihed og kendskab til, hvordan kirkelige regler bliver til.

Lige nu er forholdet mellem kirke og stat aktualiseret i spørgsmålet om kirkelig indgåelse af registreret partnerskab eller kønsneutralt ægteskab. Det er min opfattelse, at det er Folketinget, der lovgiver om sagen, medens udarbejdelsen af ritualet som vanligt er noget, Folketinget skal blande sig helt udenom.

Til gengæld skal Folkekirken, hvor der vedtages regler, der udstyrer Folkekirkens medlemmer med et retskrav, drage omsorg for, at loven føres ud i livet, blandt andet ved at der udformes et ritual, som kirkeministeren bærer ind til Dronningen, der autoriserer ritualet, således, at de, der foretrækker de gamle ritualer, fortsat kan anvende dem.

Friheden og rummeligheden i Folkekirken varetages ved, at præster, der ikke ønsker at medvirke, kan sige nej. På den anden side vil en lov om registreret partnerskab ophæve det forbud, som præster, der gerne vil medvirke, i dag er underkastet. Så langt så godt.

Uanset, at jeg er en arg modstander af, at Folketinget blander sig i udformningen af Folkekirkens ritualer, er jeg på den anden side netop i sagen om registreret partnerskab i Folkekirken nødt til at kende forudsætningerne for det, jeg som lovgiver skal tage stilling til.

Og der er for mig en verden til forskel på et ritual om kirkelig indgåelse af registreret partnerskab og et ritual, der er såkaldt kønsneutralt, og som altså vil ophæve forskellen på homoseksuelle og heteroseksuelle og dermed også ophæve de homoseksuelles ret til at blive betragtet som et mindretal. Under alle omstændigheder er det slet ikke kirkeministeren, men justitsministeren, der skal udforme en lov om indgåelse af partnerskab i Folkekirken.

Jeg er ikke den eneste, der finder, at der er en verden til forskel på at anerkende, at den ret, som homoseksuelle i snart en menneskealder har haft til at indgå registreret partnerskab på rådhuset, nu udvides til også at omfatte muligheden for at indgå registreret partnerskab i Folkekirken, og så at indføre en kønsneutral ordning, der ophæver alle forskelle og fratager homoseksuelle retten til at blive betragtet som et mindretal.

Derfor er spørgsmålet ikke, om Folketinget skal blande sig i udformningen af det fornødne ritual, for det bør være en selvfølge, at Folketinget agerer efter traditionen og blander sig helt udenom.

Men netop for at opretholde balancen mellem stat og kirke er det helt nødvendigt, at Folketingets medlemmer i lovforslaget får klar vejledning. Det må stå lysende klart, om regeringen fremlægger en lov om ret til at indgå registreret partnerskab i kirken, eller om regeringen ønsker noget nyt, nemlig en lov, der neutraliserer naturens orden.
Memphis St Hæle Kunst tå sort Sorte Lukket Kvinder Høje 1071 For tropez

Man bør gøre sig klart, at en lov om den såkaldte kønsneutralitet ikke blot er et unaturligt forsøg på at skjule den kendsgerning, at vi er skabt som mand og kvinde.

En sådan lov vil i virkeligheden udtrykke en foragt for de homoseksuelle og vil udtrykke, at vi har en regering, der ikke vil være ved, at både tobenede og firbenede, fjedrede og gællede skabninger nu en gang består af to køn.

Kommenter denne debat
Svar på dette indlæg: At være lovgiver Felter med * skal udfyldes
Muffin Vælge Sorte Sko Dovne Af Baggrund Kvinder På Øget Tykke Hule 6F6rS
For tå tropez Sorte Kvinder sort St Memphis Hæle Lukket 1071 Høje Kunst
Memphis Sorte tropez tå St Kvinder Høje Kunst Lukket For Hæle 1071 sort

Skriv hvad du søger

Kvinde Mokkasiner Petra mudder G Hassia Grøn Weite 5600 qd6Xxxt
For Memphis Sorte tropez tå Hæle St Kunst Kvinder Høje Lukket sort 1071