Grundlæggende S 1rubyus9 Sommer Eu39 Cn41 Sandaler Chunky Karriere Festkjole Uk7 Negra1a 039 5 5 Pu Us8 Brun Nat Bryllup Ue40 Hæl Uk6 Kontor Spænde Kvinder Cn40 Pumpe Rubin EUqYStw
36 5 Vb Hyttesko Til 001 Læder 092 Brune 4441 Kvinder Vagabond zxHdqwvq
Cn40 5 Spænde Kvinder Rubin Grundlæggende Sommer 5 Hæl Chunky 039 Pumpe Us8 Bryllup Negra1a Karriere Cn41 Uk6 1rubyus9 Pu Brun Eu39 Ue40 Uk7 Nat Kontor S Festkjole Sandaler

At være lovgiver

Af: Birthe Rønn Hornbech (V), tidl. kirkeminister og medlem af Folketingets kirkeudvalg

Den: 10.11.2011 kl. 10:44

Folkekirkeordningen kræver bestandig, at den udøvende og den lovgivende magt forstår, hvilken tynd line vi balancerer på. Det kræver en dyb forståelse for den kirkelige frihed og kendskab til, hvordan kirkelige regler bliver til.

Lige nu er forholdet mellem kirke og stat aktualiseret i spørgsmålet om kirkelig indgåelse af registreret partnerskab eller kønsneutralt ægteskab. Det er min opfattelse, at det er Folketinget, der lovgiver om sagen, medens udarbejdelsen af ritualet som vanligt er noget, Folketinget skal blande sig helt udenom.

Til gengæld skal Folkekirken, hvor der vedtages regler, der udstyrer Folkekirkens medlemmer med et retskrav, drage omsorg for, at loven føres ud i livet, blandt andet ved at der udformes et ritual, som kirkeministeren bærer ind til Dronningen, der autoriserer ritualet, således, at de, der foretrækker de gamle ritualer, fortsat kan anvende dem.

Friheden og rummeligheden i Folkekirken varetages ved, at præster, der ikke ønsker at medvirke, kan sige nej. På den anden side vil en lov om registreret partnerskab ophæve det forbud, som præster, der gerne vil medvirke, i dag er underkastet. Så langt så godt.

Uanset, at jeg er en arg modstander af, at Folketinget blander sig i udformningen af Folkekirkens ritualer, er jeg på den anden side netop i sagen om registreret partnerskab i Folkekirken nødt til at kende forudsætningerne for det, jeg som lovgiver skal tage stilling til.

Og der er for mig en verden til forskel på et ritual om kirkelig indgåelse af registreret partnerskab og et ritual, der er såkaldt kønsneutralt, og som altså vil ophæve forskellen på homoseksuelle og heteroseksuelle og dermed også ophæve de homoseksuelles ret til at blive betragtet som et mindretal. Under alle omstændigheder er det slet ikke kirkeministeren, men justitsministeren, der skal udforme en lov om indgåelse af partnerskab i Folkekirken.

Jeg er ikke den eneste, der finder, at der er en verden til forskel på at anerkende, at den ret, som homoseksuelle i snart en menneskealder har haft til at indgå registreret partnerskab på rådhuset, nu udvides til også at omfatte muligheden for at indgå registreret partnerskab i Folkekirken, og så at indføre en kønsneutral ordning, der ophæver alle forskelle og fratager homoseksuelle retten til at blive betragtet som et mindretal.

Derfor er spørgsmålet ikke, om Folketinget skal blande sig i udformningen af det fornødne ritual, for det bør være en selvfølge, at Folketinget agerer efter traditionen og blander sig helt udenom.

Men netop for at opretholde balancen mellem stat og kirke er det helt nødvendigt, at Folketingets medlemmer i lovforslaget får klar vejledning. Det må stå lysende klart, om regeringen fremlægger en lov om ret til at indgå registreret partnerskab i kirken, eller om regeringen ønsker noget nyt, nemlig en lov, der neutraliserer naturens orden.
Rubin Pumpe Uk7 Chunky 1rubyus9 Karriere Ue40 Nat Pu Cn41 Uk6 Negra1a 039 Kvinder Sommer Cn40 Sandaler Brun Us8 5 Kontor Eu39 Grundlæggende Hæl Bryllup Festkjole S Spænde 5

Man bør gøre sig klart, at en lov om den såkaldte kønsneutralitet ikke blot er et unaturligt forsøg på at skjule den kendsgerning, at vi er skabt som mand og kvinde.

En sådan lov vil i virkeligheden udtrykke en foragt for de homoseksuelle og vil udtrykke, at vi har en regering, der ikke vil være ved, at både tobenede og firbenede, fjedrede og gællede skabninger nu en gang består af to køn.

Kommenter denne debat
Svar på dette indlæg: At være lovgiver Felter med * skal udfyldes
Vagabond Zoe Til Kvinder Sneakers 63 mint Grønne r4qAr6p
Kontor Uk6 5 5 Rubin Grundlæggende Kvinder Uk7 Sommer Us8 Bryllup 1rubyus9 Festkjole S Cn41 Pu Hæl Pumpe Spænde Nat Cn40 Chunky Negra1a Ue40 039 Eu39 Sandaler Brun Karriere
Us8 Pu Rubin 5 Sommer Cn40 Negra1a Sandaler Uk7 Kvinder Uk6 Ue40 Chunky Bryllup Festkjole Karriere 039 Cn41 Eu39 Nat Kontor Brun 1rubyus9 Spænde Grundlæggende Pumpe 5 Hæl S

Skriv hvad du søger

Gel Blæk Turkis Blå Asics Kvinder ds Løbesko aruba Til Fuchsia Blå Træner 23 8845 Lilla v0dnz0q
Festkjole 5 Negra1a Uk6 5 Brun Rubin Spænde Kontor Sandaler Nat Cn40 Bryllup Sommer Kvinder Uk7 039 Grundlæggende S Us8 Cn41 Eu39 Chunky Pu Karriere 1rubyus9 Pumpe Hæl Ue40