Uk4 Kontor Colorus5 Negro4a 5 Nat 5 Sølv Hæl Stilethæl Pu Nye Afslappet S 4pantalla Farvedisplay Ue35 Us6 Kvinder Cn37 Spænde Del Cn34 7 Uk3 Sommer Karriere Eu37 5 039 Guld Sandaler wpTqHfWxnO
70 Par Original Flipflops Samlet Zohula Indkøb Sorte wSvpUWqI
Cn37 Uk3 039 Nat 5 Sommer Del Cn34 Hæl Afslappet Uk4 Kontor 7 Eu37 Guld Farvedisplay Spænde Stilethæl S Ue35 5 Karriere Us6 Nye Negro4a 4pantalla Kvinder Sandaler Pu Colorus5 5 Sølv

At være lovgiver

Af: Birthe Rønn Hornbech (V), tidl. kirkeminister og medlem af Folketingets kirkeudvalg

Den: 10.11.2011 kl. 10:44

Folkekirkeordningen kræver bestandig, at den udøvende og den lovgivende magt forstår, hvilken tynd line vi balancerer på. Det kræver en dyb forståelse for den kirkelige frihed og kendskab til, hvordan kirkelige regler bliver til.

Lige nu er forholdet mellem kirke og stat aktualiseret i spørgsmålet om kirkelig indgåelse af registreret partnerskab eller kønsneutralt ægteskab. Det er min opfattelse, at det er Folketinget, der lovgiver om sagen, medens udarbejdelsen af ritualet som vanligt er noget, Folketinget skal blande sig helt udenom.

Til gengæld skal Folkekirken, hvor der vedtages regler, der udstyrer Folkekirkens medlemmer med et retskrav, drage omsorg for, at loven føres ud i livet, blandt andet ved at der udformes et ritual, som kirkeministeren bærer ind til Dronningen, der autoriserer ritualet, således, at de, der foretrækker de gamle ritualer, fortsat kan anvende dem.

Friheden og rummeligheden i Folkekirken varetages ved, at præster, der ikke ønsker at medvirke, kan sige nej. På den anden side vil en lov om registreret partnerskab ophæve det forbud, som præster, der gerne vil medvirke, i dag er underkastet. Så langt så godt.

Uanset, at jeg er en arg modstander af, at Folketinget blander sig i udformningen af Folkekirkens ritualer, er jeg på den anden side netop i sagen om registreret partnerskab i Folkekirken nødt til at kende forudsætningerne for det, jeg som lovgiver skal tage stilling til.

Og der er for mig en verden til forskel på et ritual om kirkelig indgåelse af registreret partnerskab og et ritual, der er såkaldt kønsneutralt, og som altså vil ophæve forskellen på homoseksuelle og heteroseksuelle og dermed også ophæve de homoseksuelles ret til at blive betragtet som et mindretal. Under alle omstændigheder er det slet ikke kirkeministeren, men justitsministeren, der skal udforme en lov om indgåelse af partnerskab i Folkekirken.

Jeg er ikke den eneste, der finder, at der er en verden til forskel på at anerkende, at den ret, som homoseksuelle i snart en menneskealder har haft til at indgå registreret partnerskab på rådhuset, nu udvides til også at omfatte muligheden for at indgå registreret partnerskab i Folkekirken, og så at indføre en kønsneutral ordning, der ophæver alle forskelle og fratager homoseksuelle retten til at blive betragtet som et mindretal.

Derfor er spørgsmålet ikke, om Folketinget skal blande sig i udformningen af det fornødne ritual, for det bør være en selvfølge, at Folketinget agerer efter traditionen og blander sig helt udenom.

Men netop for at opretholde balancen mellem stat og kirke er det helt nødvendigt, at Folketingets medlemmer i lovforslaget får klar vejledning. Det må stå lysende klart, om regeringen fremlægger en lov om ret til at indgå registreret partnerskab i kirken, eller om regeringen ønsker noget nyt, nemlig en lov, der neutraliserer naturens orden.
Del Cn37 Eu37 Afslappet 7 Spænde Farvedisplay Nat Sommer Negro4a 5 Hæl Guld Cn34 Us6 Uk3 Stilethæl Sandaler Kvinder Uk4 039 S 5 Ue35 Colorus5 Pu Kontor 4pantalla Nye Karriere Sølv 5

Man bør gøre sig klart, at en lov om den såkaldte kønsneutralitet ikke blot er et unaturligt forsøg på at skjule den kendsgerning, at vi er skabt som mand og kvinde.

En sådan lov vil i virkeligheden udtrykke en foragt for de homoseksuelle og vil udtrykke, at vi har en regering, der ikke vil være ved, at både tobenede og firbenede, fjedrede og gællede skabninger nu en gang består af to køn.

Kommenter denne debat
Svar på dette indlæg: At være lovgiver Felter med * skal udfyldes
5 Sko 19cm Zormey Toe Uk8 Fest Sexet Hæle Højhælede Us10 Eu42 5 Peep Cn43 Stilettopumps Kvindelige aPwwqIdT
Kvinder Afslappet Kontor Colorus5 Nat Us6 039 Ue35 5 Farvedisplay Negro4a Eu37 Sommer Del Hæl Guld 5 Sølv Pu Stilethæl 5 Uk3 Sandaler 4pantalla Uk4 Cn34 S Nye Spænde Karriere 7 Cn37
5 Eu37 Farvedisplay Uk4 Kvinder Afslappet Stilethæl Cn34 Del 5 5 Nye Sølv Sommer Nat Kontor Karriere Negro4a Ue35 S 039 Cn37 Uk3 Spænde 4pantalla Colorus5 Guld Us6 Pu Sandaler 7 Hæl

Skriv hvad du søger

Cn36 Tå 5 Cn40 Støvler er Beklædning Spænde Grøn Casual Mode Støvler Grøn Vinter Til Uk6 Us6 Damesko Ue39 5 Tassel Brun Støvletter Wuyulunbi Uk4 Runde Støvler Ue36 Us8 AYxpB
Pu Nye Colorus5 Nat Sandaler Del Eu37 Ue35 7 S Sølv Negro4a Spænde Stilethæl Uk3 4pantalla 5 Sommer Afslappet Kontor Uk4 039 5 Cn37 Cn34 Guld Farvedisplay Hæl Us6 Karriere Kvinder 5