Fantasy Til safari Lukkede Hæl Forskellige Kunst Farver 0079f Bristol Tip Kvinder Sko TwdqxFB Fantasy Til safari Lukkede Hæl Forskellige Kunst Farver 0079f Bristol Tip Kvinder Sko TwdqxFB Fantasy Til safari Lukkede Hæl Forskellige Kunst Farver 0079f Bristol Tip Kvinder Sko TwdqxFB Fantasy Til safari Lukkede Hæl Forskellige Kunst Farver 0079f Bristol Tip Kvinder Sko TwdqxFB Fantasy Til safari Lukkede Hæl Forskellige Kunst Farver 0079f Bristol Tip Kvinder Sko TwdqxFB Fantasy Til safari Lukkede Hæl Forskellige Kunst Farver 0079f Bristol Tip Kvinder Sko TwdqxFB
Mujer Og Hvid Zapatillas Para Sko sort Racer Kennel Fabrik Og Sort Schmenger Sål Sort xY70xXOS
Kvinder Kunst Farver Sko 0079f Hæl Fantasy Tip Lukkede safari Til Bristol Forskellige

At være lovgiver

Af: Birthe Rønn Hornbech (V), tidl. kirkeminister og medlem af Folketingets kirkeudvalg

Den: 10.11.2011 kl. 10:44

Folkekirkeordningen kræver bestandig, at den udøvende og den lovgivende magt forstår, hvilken tynd line vi balancerer på. Det kræver en dyb forståelse for den kirkelige frihed og kendskab til, hvordan kirkelige regler bliver til.

Lige nu er forholdet mellem kirke og stat aktualiseret i spørgsmålet om kirkelig indgåelse af registreret partnerskab eller kønsneutralt ægteskab. Det er min opfattelse, at det er Folketinget, der lovgiver om sagen, medens udarbejdelsen af ritualet som vanligt er noget, Folketinget skal blande sig helt udenom.

Til gengæld skal Folkekirken, hvor der vedtages regler, der udstyrer Folkekirkens medlemmer med et retskrav, drage omsorg for, at loven føres ud i livet, blandt andet ved at der udformes et ritual, som kirkeministeren bærer ind til Dronningen, der autoriserer ritualet, således, at de, der foretrækker de gamle ritualer, fortsat kan anvende dem.

Friheden og rummeligheden i Folkekirken varetages ved, at præster, der ikke ønsker at medvirke, kan sige nej. På den anden side vil en lov om registreret partnerskab ophæve det forbud, som præster, der gerne vil medvirke, i dag er underkastet. Så langt så godt.

Uanset, at jeg er en arg modstander af, at Folketinget blander sig i udformningen af Folkekirkens ritualer, er jeg på den anden side netop i sagen om registreret partnerskab i Folkekirken nødt til at kende forudsætningerne for det, jeg som lovgiver skal tage stilling til.

Og der er for mig en verden til forskel på et ritual om kirkelig indgåelse af registreret partnerskab og et ritual, der er såkaldt kønsneutralt, og som altså vil ophæve forskellen på homoseksuelle og heteroseksuelle og dermed også ophæve de homoseksuelles ret til at blive betragtet som et mindretal. Under alle omstændigheder er det slet ikke kirkeministeren, men justitsministeren, der skal udforme en lov om indgåelse af partnerskab i Folkekirken.

Jeg er ikke den eneste, der finder, at der er en verden til forskel på at anerkende, at den ret, som homoseksuelle i snart en menneskealder har haft til at indgå registreret partnerskab på rådhuset, nu udvides til også at omfatte muligheden for at indgå registreret partnerskab i Folkekirken, og så at indføre en kønsneutral ordning, der ophæver alle forskelle og fratager homoseksuelle retten til at blive betragtet som et mindretal.

Derfor er spørgsmålet ikke, om Folketinget skal blande sig i udformningen af det fornødne ritual, for det bør være en selvfølge, at Folketinget agerer efter traditionen og blander sig helt udenom.

Men netop for at opretholde balancen mellem stat og kirke er det helt nødvendigt, at Folketingets medlemmer i lovforslaget får klar vejledning. Det må stå lysende klart, om regeringen fremlægger en lov om ret til at indgå registreret partnerskab i kirken, eller om regeringen ønsker noget nyt, nemlig en lov, der neutraliserer naturens orden.
Fantasy Lukkede safari Hæl 0079f Farver Bristol Forskellige Til Kvinder Sko Kunst Tip

Man bør gøre sig klart, at en lov om den såkaldte kønsneutralitet ikke blot er et unaturligt forsøg på at skjule den kendsgerning, at vi er skabt som mand og kvinde.

En sådan lov vil i virkeligheden udtrykke en foragt for de homoseksuelle og vil udtrykke, at vi har en regering, der ikke vil være ved, at både tobenede og firbenede, fjedrede og gællede skabninger nu en gang består af to køn.

Kommenter denne debat
Svar på dette indlæg: At være lovgiver Felter med * skal udfyldes
sort Sort Sko Neger Og Selma Schmenger Tacones Mujer Fabrik 300 Kennel UzTOqxwx
Bristol Fantasy 0079f Lukkede Sko Forskellige Til Kunst Hæl Kvinder Tip Farver safari
Kvinder Tip Til Farver 0079f Hæl Fantasy Bristol safari Sko Kunst Lukkede Forskellige

Skriv hvad du søger

Ocean Piacenza Hassia G hav Sko Weite Blå Kvinde UzqY6qdC
Hæl Forskellige safari Kvinder Tip Sko Lukkede Bristol Kunst Farver 0079f Fantasy Til