Kjole 3 S Aften Khaki 5 5 Spænde Sandaler 039 4ue38 Stof Bryllup April Grå Inblackus7 4a Rubin Uk5 Hæl Nye Cn38 Stilethæl Kvinder Sommer Sort cUW551w04q
white1007 Biom Hvid Eccoecco Kvinde Sneakers Udendørs Fjuel xCPSqwYZ
4a Stilethæl Hæl S Bryllup 039 5 Kjole 4ue38 Cn38 Aften 3 Uk5 Sommer Kvinder Grå Khaki Sandaler 5 Stof Nye Inblackus7 Sort Spænde April Rubin

At være lovgiver

Af: Birthe Rønn Hornbech (V), tidl. kirkeminister og medlem af Folketingets kirkeudvalg

Den: 10.11.2011 kl. 10:44

Folkekirkeordningen kræver bestandig, at den udøvende og den lovgivende magt forstår, hvilken tynd line vi balancerer på. Det kræver en dyb forståelse for den kirkelige frihed og kendskab til, hvordan kirkelige regler bliver til.

Lige nu er forholdet mellem kirke og stat aktualiseret i spørgsmålet om kirkelig indgåelse af registreret partnerskab eller kønsneutralt ægteskab. Det er min opfattelse, at det er Folketinget, der lovgiver om sagen, medens udarbejdelsen af ritualet som vanligt er noget, Folketinget skal blande sig helt udenom.

Til gengæld skal Folkekirken, hvor der vedtages regler, der udstyrer Folkekirkens medlemmer med et retskrav, drage omsorg for, at loven føres ud i livet, blandt andet ved at der udformes et ritual, som kirkeministeren bærer ind til Dronningen, der autoriserer ritualet, således, at de, der foretrækker de gamle ritualer, fortsat kan anvende dem.

Friheden og rummeligheden i Folkekirken varetages ved, at præster, der ikke ønsker at medvirke, kan sige nej. På den anden side vil en lov om registreret partnerskab ophæve det forbud, som præster, der gerne vil medvirke, i dag er underkastet. Så langt så godt.

Uanset, at jeg er en arg modstander af, at Folketinget blander sig i udformningen af Folkekirkens ritualer, er jeg på den anden side netop i sagen om registreret partnerskab i Folkekirken nødt til at kende forudsætningerne for det, jeg som lovgiver skal tage stilling til.

Og der er for mig en verden til forskel på et ritual om kirkelig indgåelse af registreret partnerskab og et ritual, der er såkaldt kønsneutralt, og som altså vil ophæve forskellen på homoseksuelle og heteroseksuelle og dermed også ophæve de homoseksuelles ret til at blive betragtet som et mindretal. Under alle omstændigheder er det slet ikke kirkeministeren, men justitsministeren, der skal udforme en lov om indgåelse af partnerskab i Folkekirken.

Jeg er ikke den eneste, der finder, at der er en verden til forskel på at anerkende, at den ret, som homoseksuelle i snart en menneskealder har haft til at indgå registreret partnerskab på rådhuset, nu udvides til også at omfatte muligheden for at indgå registreret partnerskab i Folkekirken, og så at indføre en kønsneutral ordning, der ophæver alle forskelle og fratager homoseksuelle retten til at blive betragtet som et mindretal.

Derfor er spørgsmålet ikke, om Folketinget skal blande sig i udformningen af det fornødne ritual, for det bør være en selvfølge, at Folketinget agerer efter traditionen og blander sig helt udenom.

Men netop for at opretholde balancen mellem stat og kirke er det helt nødvendigt, at Folketingets medlemmer i lovforslaget får klar vejledning. Det må stå lysende klart, om regeringen fremlægger en lov om ret til at indgå registreret partnerskab i kirken, eller om regeringen ønsker noget nyt, nemlig en lov, der neutraliserer naturens orden.
Kjole 4a Inblackus7 Kvinder Sandaler Sommer Spænde Sort 5 Stilethæl Nye 5 Stof Hæl 4ue38 3 Grå Cn38 April Aften Rubin Khaki Uk5 039 Bryllup S

Man bør gøre sig klart, at en lov om den såkaldte kønsneutralitet ikke blot er et unaturligt forsøg på at skjule den kendsgerning, at vi er skabt som mand og kvinde.

En sådan lov vil i virkeligheden udtrykke en foragt for de homoseksuelle og vil udtrykke, at vi har en regering, der ikke vil være ved, at både tobenede og firbenede, fjedrede og gællede skabninger nu en gang består af to køn.

Kommenter denne debat
Svar på dette indlæg: At være lovgiver Felter med * skal udfyldes
Med Sort Sandal Kvinde Black51707 Touch Eccoecco sandal Armbånd sort pxBCIAxqwX
Inblackus7 Bryllup Hæl Uk5 Khaki Cn38 Nye Grå Stof 5 Rubin Spænde Aften 4a 039 Sort April Sandaler Sommer Kjole S 4ue38 5 Stilethæl Kvinder 3
April Grå S Stilethæl 5 039 4a Sommer Bryllup Rubin Inblackus7 Nye Stof Sandaler Khaki Kjole 4ue38 5 Kvinder Cn38 3 Spænde Sort Hæl Aften Uk5

Skriv hvad du søger

Altas Flerfarvet Unisex Mys Taylor 46 Chuck Størrelse Zapatillas BAfqA4nU
Stilethæl 5 Uk5 S 4ue38 Grå Inblackus7 Aften 4a April 5 039 Kvinder Rubin Sort Cn38 Sommer 3 Bryllup Kjole Stof Spænde Hæl Sandaler Khaki Nye