Ue36 Kjole Krystal 039 Sommer Eu39 Kvinder S Grundlæggende Cn35 Pink Pumpe Sandaler Us8 5 Uk6 Bryllup Chunky Laklæder 5 Spænde Uk3 Greenbeigeus5 Cn39 Heelblushing 88PaFwq
Til Sko Bianco Pepe Patrizia Kvinder UYOZvq
Ue36 Kvinder Bryllup Sommer Chunky Spænde Eu39 Kjole Laklæder 5 039 Pumpe Cn39 Sandaler Heelblushing Pink Uk3 Grundlæggende S Cn35 Krystal Us8 Uk6 Greenbeigeus5 5

At være lovgiver

Af: Birthe Rønn Hornbech (V), tidl. kirkeminister og medlem af Folketingets kirkeudvalg

Den: 10.11.2011 kl. 10:44

Folkekirkeordningen kræver bestandig, at den udøvende og den lovgivende magt forstår, hvilken tynd line vi balancerer på. Det kræver en dyb forståelse for den kirkelige frihed og kendskab til, hvordan kirkelige regler bliver til.

Lige nu er forholdet mellem kirke og stat aktualiseret i spørgsmålet om kirkelig indgåelse af registreret partnerskab eller kønsneutralt ægteskab. Det er min opfattelse, at det er Folketinget, der lovgiver om sagen, medens udarbejdelsen af ritualet som vanligt er noget, Folketinget skal blande sig helt udenom.

Til gengæld skal Folkekirken, hvor der vedtages regler, der udstyrer Folkekirkens medlemmer med et retskrav, drage omsorg for, at loven føres ud i livet, blandt andet ved at der udformes et ritual, som kirkeministeren bærer ind til Dronningen, der autoriserer ritualet, således, at de, der foretrækker de gamle ritualer, fortsat kan anvende dem.

Friheden og rummeligheden i Folkekirken varetages ved, at præster, der ikke ønsker at medvirke, kan sige nej. På den anden side vil en lov om registreret partnerskab ophæve det forbud, som præster, der gerne vil medvirke, i dag er underkastet. Så langt så godt.

Uanset, at jeg er en arg modstander af, at Folketinget blander sig i udformningen af Folkekirkens ritualer, er jeg på den anden side netop i sagen om registreret partnerskab i Folkekirken nødt til at kende forudsætningerne for det, jeg som lovgiver skal tage stilling til.

Og der er for mig en verden til forskel på et ritual om kirkelig indgåelse af registreret partnerskab og et ritual, der er såkaldt kønsneutralt, og som altså vil ophæve forskellen på homoseksuelle og heteroseksuelle og dermed også ophæve de homoseksuelles ret til at blive betragtet som et mindretal. Under alle omstændigheder er det slet ikke kirkeministeren, men justitsministeren, der skal udforme en lov om indgåelse af partnerskab i Folkekirken.

Jeg er ikke den eneste, der finder, at der er en verden til forskel på at anerkende, at den ret, som homoseksuelle i snart en menneskealder har haft til at indgå registreret partnerskab på rådhuset, nu udvides til også at omfatte muligheden for at indgå registreret partnerskab i Folkekirken, og så at indføre en kønsneutral ordning, der ophæver alle forskelle og fratager homoseksuelle retten til at blive betragtet som et mindretal.

Derfor er spørgsmålet ikke, om Folketinget skal blande sig i udformningen af det fornødne ritual, for det bør være en selvfølge, at Folketinget agerer efter traditionen og blander sig helt udenom.

Men netop for at opretholde balancen mellem stat og kirke er det helt nødvendigt, at Folketingets medlemmer i lovforslaget får klar vejledning. Det må stå lysende klart, om regeringen fremlægger en lov om ret til at indgå registreret partnerskab i kirken, eller om regeringen ønsker noget nyt, nemlig en lov, der neutraliserer naturens orden.
Ue36 039 Laklæder Chunky Pink Pumpe 5 Greenbeigeus5 Uk6 Grundlæggende Krystal Uk3 Kvinder Sandaler Cn39 Us8 Spænde Bryllup Cn35 5 Eu39 Kjole Heelblushing S Sommer

Man bør gøre sig klart, at en lov om den såkaldte kønsneutralitet ikke blot er et unaturligt forsøg på at skjule den kendsgerning, at vi er skabt som mand og kvinde.

En sådan lov vil i virkeligheden udtrykke en foragt for de homoseksuelle og vil udtrykke, at vi har en regering, der ikke vil være ved, at både tobenede og firbenede, fjedrede og gællede skabninger nu en gang består af to køn.

Kommenter denne debat
Svar på dette indlæg: At være lovgiver Felter med * skal udfyldes
Til Hjemmesko Kvinder Strålende Sort Patrizia Sort Pepe Læder qwB1ax6I
Sandaler Bryllup Ue36 Eu39 039 Krystal Cn39 Cn35 Heelblushing 5 Spænde Us8 Pumpe Greenbeigeus5 Sommer Laklæder Kvinder Kjole Grundlæggende S Uk3 Pink Uk6 Chunky 5
Uk3 Chunky Sommer Heelblushing Kvinder Cn39 Laklæder Sandaler 039 Ue36 Greenbeigeus5 Eu39 Cn35 5 Us8 Krystal Bryllup Spænde Uk6 Grundlæggende Kjole 5 S Pumpe Pink

Skriv hvad du søger

Geox En C1000 hvid Kvinders Sko D Rubidia 1Aqx1HwOR
Uk6 Chunky Kjole Heelblushing Bryllup Cn39 Sandaler 5 Ue36 Cn35 Us8 5 Grundlæggende Laklæder Pumpe Kvinder Spænde Greenbeigeus5 039 S Krystal Eu39 Pink Uk3 Sommer